Over ons

Stophetpesten.be (afgekort: SHP) zag voor het eerst het daglicht begin 2016. Helaas was die even ofline door het gebrek aan gemotiveerde vrijwilligers en het feit dat jongeren de weg naar onze website niet vonden.

Sedert februari 2019 hebben we de draad weer opgepikt: met een frisse lay-out, een nieuw gemotiveerd team vrijwilligers, een nog betere werking en met nog een hoop boeiende toekomstplannen voor SHP. 


Hoe zijn we nu eigenlijk ontstaan?

Jorrit Ferket, een film- en televisiemaker van 24 is de oprichter en bezieler van Stophetpesten.be. 

Door de media-aandacht die ontstond door het maken van zijn film ALLEEN (over pesten en zelfontdekking) hadden veel jongeren de nood ook hun verhaal te delen. Jorrit kreeg een ton vriendschapsverzoeken en wilde ook graag naar elk van hen luisteren, maar zoiets is onbegonnen werk. Soms lag Jorrit tot een kot in de nacht nog alle berichtjes te beantwoorden en dat werd wat te zwaar.

Jorrit zag dat er nood was aan een betrouwbaar platform, gespecialiseerd rond pesten. Er zijn, gelukkig, al een heleboel goede online hulpverleningen maar deze zijn vaak zeer algemeen of net zodanig specifiek dat het onderwerp ‘pesten’ niet aanbod komt.

Bovendien hebben de grotere organisaties (die vanzelfsprekend veel oproepen binnenkrijgen) het niet altijd even gemakkelijk om iedereen even effectief te beantwoorden. Stophetpesten.be is daarom een betrouwbaar platform waar je terecht kan over alles dat met pesten te maken heeft.

Ons doel: mensen in nood en met vragen of problemen zo snel mogelijk verder helpen op een kwalitatieve manier. 

Misschien toch ook wel een interessant detail: Jorrit is van de lagere school tot het einde van het middelbaar in zeer extreme mate gepest geweest, maar heeft dit met flinke porties positieve energie en de juiste mensen rondom hem volledig kunnen verwerken en heeft zich de afgelopen jaren ook helemaal verdiept in wat pesten nu echt is. Wat doet het met een mens, waarom begint iemand met pesten en hoe kunnen we samenwerken om dit zoveel mogelijk te bestrijden?


Jorrit is dus een jonge twintiger wat maakt dat hij ongetwijfeld redelijk dicht tegen de meeste van jullie leeftijd aanleunt, weet wat het is om gepest te zijn en ervaring heeft om hiermee om te gaan. Benieuwd naar meer over hem? Kijk dan zeker eens op zijn website www.jorritferket.be

Wat trouwens ook zeer uniek aan Stophetpesten.be is dat dit volledig ontstaan is als privé-initiatief zonder financiële steun. We hopen uiteraard op termijn ook wel centjes te kunnen krijgen om de site te verbeteren voor jullie, te investeren in nog betere programma's, ... maar voorlopig houden we dus dit project draaiende zonder enige steun. Dat we jullie correct kunnen helpen, dat is eigenlijk al de mooiste steun die we ons kunnen wensen. 

 

Doet Jorrit dit nog helemaal alleen? 

Nee, tuurlijk niet! Dat zou gewoon onbegonnen werk zijn. Jorrit heeft een eveneens jong gemotiveerd en ervaren team bij elkaar kunnen sprokkelen die zich eveneens vrijwillig inzetten om Stophetpesten.be in al zijn doelen te doen slagen. We hebben verschillende mensen in huis: vrijwillige chat-operators, mailers, redacteurs, grafische vormgevers, webdesigners, ... En we zijn nog altijd op zoek naar nieuwe helpende handen om ons team te versterken. Denk je dat dit iets voor jou is? Neem dan zeker eens een kijkje op de pagina 'word vrijwilliger'

Contact

StopHetPesten.Be 

+32 474 18 37 03
contact@stophetpesten.be 

Snelle links

  • Home

  • Blog

  • Chat

  • Thema's

  • Over ons

  • Links

  • Contact

Nieuwsbrief

Schrijf je hier vrijblijvend in op onze gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuwtje over Stophetpesten.be meer!