10 tips tegen pesten

10 tips tegen pesten

1
Met elkaar over pesten praten helpt!
2
Neen zeggen is veel stoerder dan meelopen met de pester. De pester zelf verwacht dit ook niet, zo ontneem jij hem zijn ‘wapen’.
3
Wordt jezelf gepest of zie je iemand pesten waarschuw altijd iemand en praat erover (leerkrachten, ouders, medeleerlingen wees niet bang, praten helpt echt, zo kan er ook actie ondernomen worden.
4
Vraag je af als iemand ziet die gepest .of je dit zelf zou willen ervaren en wat je dan zou doen, Reageer dan ook.
5
Probeer geen groepjes te vormen van ik ben voor en tegen maar probeer de pestergroep ook te laten weten dat de NIET pester groep niet akkoord is en de gepeste zal beschermen. Dat maakt jullie alleen maar sterker.
6
Sluit niemand uit Ga dus niet mee in roddels terwijl je niet weet hoe het eigenlijk in elkaar zit. Probeer steeds alle partijen te bevragen en na te gaan wat er speelt. Meegaan met een pester is nooit juist!
7
Chanteren en bedreigen doen wij gewoon helemaal niet, niet fysiek, vechten kan ook helemaal niet, plagen mag maar daar stopt het ook.
8
Wordt je toch gepest? Kom voor jezelf op, geloof in jezelf, laat vooral niet over je heen lopen. Is dit moeilijk voor jou? Praat er dan over met je ouders, leerkrachten of een medeleerling waarvan je weet dat deze jou gaat steunen.
9
Help alsjeblieft een gepest kind en sluit nooit iemand uit.
10
Lach met elkaar (plagen) maar vooral niet om elkaar (pesten) en het schoolleven wordt voor iedereen zoveel leuker!

Contact

StopHetPesten.Be 

+32 474 18 37 03
contact@stophetpesten.be 

Snelle links

  • Home

  • Blog

  • Chat

  • Thema's

  • Over ons

  • Links

  • Contact

Nieuwsbrief

Schrijf je hier vrijblijvend in op onze gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuwtje over Stophetpesten.be meer!