Over SHP

Stophetpesten.be (afgekort: SHP) zag voor het eerst het daglicht begin 2016, maar bij het gebrek aan gemotiveerde vrijwilligers en het feit dat jongeren de weg naar onze website niet kende ondanks de vele inspanningen, heeft de website een tijdje offline geweest. 

Sedert februari 2019 hebben we de draad opnieuw weer opgepikt: met een frisse lay-out, een nieuw gemotiveerd team vrijwilligers, een nog betere werking en met nog een hoop boeiende toekomstplannen voor SHP. 

 

Hoe zijn we nu eigenlijk ontstaan? 

Jorrit Ferket, een film- en televisiemaker van 23 is ook de oprichter en bezieler van Stophetpesten.be. 
Hij is met deze website begonnen omdat hij in de periode dat hij met zijn film ALLEEN (over pesten en zelfontdekking) heel wat media-aandacht kreeg waardoor hij dagelijks soms wel tientallen vriendschapsverzoeken kreeg van jongeren die één voor één hun verhaal kwijt konden tegen hem. Uiteraard ging Jorrit deze berichtjes niet zomaar negeren, maar soms lag hij tot een kot in de nacht nog alle berichtjes te beantwoorden wat dan wel wat zwaar werd. 

Zo is eigenlijk duidelijk geworden dat ons land nood had een betrouwbaar platform dat gespecialiseerd is rond pesten, want het feit is dat er gelukkig heel wat goede online hulpverlening is voor algemene of specifieke zaken, maar rond pesten bestond dit tot zijn grootste verbazing niet. 

Bovendien merkte Jorrit ook op dat de grotere organisaties (die vanzelfsprekend veel oproepen binnenkrijgen) het niet altijd even makkelijk hebben om alle oproepen effectief meteen te kunnen beantwoorden. Met Stophetpesten.be willen wij het betrouwbare platform zijn waarbij je terecht kunt over alles rond pesten om op die manier de gesprekken beter te verdelen. Uiteindelijk hebben alle online hulpverleningsplatformen één hetzelfde doel: mensen in nood en met vragen of problemen zo snel mogelijk verder helpen op een kwalitatieve manier. 

Misschien toch ook wel een interessant detail: Jorrit is trouwens van de lagere school tot het einde van het middelbaar in zeer extreme mate gepest geweest, maar heeft dit met flinke porties positieve energie en de juiste mensen rondom hem volledig kunnen verwerken en heeft zich de afgelopen jaren ook helemaal verdiept in wat pesten nu echt is, wat het doet met een mens, maar ook waarom iemand gaat beginnen pesten en hoe we hier samen aan kunnen werken om dit zoveel mogelijk de wereld uit te helpen. 
Jorrit is dus een jonge twintiger wat maakt dat hij ongetwijfeld redelijk dicht tegen de meeste van jullie leeftijd aanleunt, weet wat het is om gepest te zijn en om hiermee om te gaan. Benieuwd naar meer over hem? Kijk dan zeker eens op zijn website www.jorritferket.be en like zeker ook zijn Facebookpagina

Wat trouwens ook zeer uniek aan Stophetpesten.be is dat dit volledig ontstaan is als privé-initiatief zonder financiële steun. We hopen uiteraard op termijn ook wel centjes te kunnen krijgen om de site als maar te verbeteren voor jullie, te investeren in nog betere programma's, ... maar voorlopig houden we dus dit project draaiende zonder enige steun. Dat we jullie correct kunnen helpen, das eigenlijk al onze mooiste steun die we ons kunnen wensen. 

 

Doet Jorrit dit nog helemaal alleen? 

Nee, tuurlijk niet! Dat zou gewoon onbegonnen werk zijn. Jorrit heeft een eveneens jong gemotiveerd en ervaren team bij elkaar kunnen sprokkelen die zich eveneens vrijwillig inzetten om Stophetpesten.be in al zijn doelen te doen slagen. We hebben verschillende mensen in huis: vrijwillige chat-operators, mailers, redacteurs, grafische vormgevers, webdesigners, ... En we zijn nog altijd op zoek naar nieuwe helpende handen om ons team te versterken. Denk je dat dit iets voor jou is? Neem dan zeker eens een kijkje op de pagina 'word vrijwilliger'. 

 

 

Openingsuren chat

  • GESLOTEN!
  • GESLOTEN!
  • GESLOTEN!
  • GESLOTEN!
  • GESLOTEN!
  • GESLOTEN!
  • GESLOTEN!

Poll

Voor wie zoek je informatie/hulp?

Inloggen

Copyright © 2019. All Rights Reserved.
Stophetpesten.be is initiatief door Jorrit Ferket.
Deze website maakt gebruik van cookies en bewaart algemene informatie om de bezoekersaantallen te meten.  

Je bezoek aan de website blijft volledig anoniem en in vertrouwen.